Coji de portocale
Am găsit prin bibliorafturile ce îngheaţă pe terasă o reţetă scrisă de o persoană care s-a născut la 1900...
Tentant...; m-am jucat şi am ajuns la rezultatul din imagine...
Dacă aveţi portocale prin casă alegeţi trei dintre ele, văduvindu-le de coajă...
Fierbeţi cojile în apă până devin moi - aici fiecare măsoară cu ce poate...
Scurgeţi apa şi tăiaţi cojile de portocală în cubuleţe care să nu fie mai late de un cm.
Alegeţi o cratiţă mare în care puneţi un kg de zahăr şi un pahar cu apă - cantitate neprecizată :)
şi fierbeţi conţinutul până devine un sirop bine legat - la mine aducea cu mierea...
Luaţi cubuleţele rezultate din cojile de portocală şi le puneţi peste siropul bine legat,
lăsând conţinutul se fiarbă până se leagă din nou...
Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă la răcit...până a doua zi - la mine a stat la fereastră timp de 30 de minute :)
Cine ştie să facă şi clătite le poate consuma cu dulceaţa rezultată din cojile de portocale...
PS: ştie cineva cu ce se curăţă un obiectiv foto de dulceaţă ? :)
a vrut sa ia si obiectivul o gura?
RăspundețiȘtergerearata prea bine si era aroma prea faina?
gustoasa...culoare :)
RăspundețiȘtergerecu o panza inmuiata in apa calduta...
RăspundețiȘtergerearata splendid dulceata ta!...e reteta mediteraneana, specifica Greciei...si imi imaginez ce gust si ce culoare avea acum zeci de ani, cand portocalele erau neatinse de atatea "adaosuri"...
mmm! Suna bine...Abia astept sa prepar dulceata asta! :)
RăspundețiȘtergere:)
RăspundețiȘtergere..nu știu cum se curăță aparatul foto dar știu să fac clătite..:)
RăspundețiȘtergerePoti sa stergi dulceata de pe obiectiv cu un dumicat de paine ;) pe care apoi il bagi in gura. Operatiunea va fi repetata de cate ori este nevoie.
RăspundețiȘtergereImi plac cojile de portocale!
RăspundețiȘtergere