miercuri, 12 ianuarie 2011

Luna Fotografiei din România...


Spre seară, în holul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, s-a vernisat prima ediţie a Salonului Artiştilor Fotografi din Bucureşti, din cadrul celei de-a doua ediţii  a Festivalului Naţional cu participare internaţională Luna Fotografiei din România.

Deşi am încercat să mă fac cât mai mic posibil şi să merg tiptil...


...am constatat că trebuie să mai exersez la capitolul camuflaj, dacă tot am fost observat chiar aşa de repede...


...am încercat să mă uit la câteva fotografii...


...însă poveştile din hol aveau şarmul lor...


...oamenii au început să facă analize...
despre care fotografie ar fi mai reuşită... 


...alţii au părut miraţi când şi-au auzit numele rostit la microfon...


...iar privirile publicului s-au îndreptat înspre ei în momentul în care au primit o diplomă de participare...


Totul s-a terminat cu o licoare adusă din Maramureş...

 

Fotografiile vor fi expuse timp de 30 de zile...

4 comentarii:

 1. Si la Iasi, tot in cadrul Lunii Fotografiei din România...

  http://www.fotoiasi.net/anul-2010-3/

  E frumoasa pasiunea asta. Si timpul se opreste.
  Lux Aeterna si un an bun.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pai cum sa nu fii descoperit, daca aveai cartea de vizita la gat? Oricum, foarte frumos ca va puteti intalni si schimba impresii, primi diplome si admirat opere de arta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Primul Salon al Artiştilor Fotografi, deschis în Bucureşti
  - AGERPRES
  Miercuri, 12 Ianuarie 2011 20:34

  Peste 20 de artişti fotografi bucureşteni expun în cadrul primului Salon al Artiştilor Fotografi, deschis miercuri seara în holul oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
  Organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), expoziţia se înscrie în suita manifestărilor artistice din cadrul Festivalului "Luna Fotografiei din România" ce are loc până pe 11 februarie.

  Pe simezele salonului pot fi admirate atât fotografii ale artiştilor amatori sau ale unor tineri care au transformat pasiunea într-o profesie aducătoare de satisfacţii, cât şi lucrări ale unor fotoreporteri cu recunoaştere internaţională sau seniori pentru care fotografia este doar o pasiune.

  Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Ştefan Toth, i-a felicitat pe toţi participanţii pentru lucrările expuse şi i-a înmânat directorului expoziţiei, Eugen Negrea, o diplomă de merit pentru efortul depus în realizarea expoziţiei.
  "Astăzi (n.r. miercuri) vernisăm această expoziţie în premieră naţională într-un context deosebit. Doresc să-i felicit pe toţi artiştii fotografi din Capitală care au reuşit să predea lucrări pentru această expoziţie reprezentativă. Cu această ocazie vreau să-i ofer directorului expoziţiei, Eugen Negrea, o diplomă de merit pentru tot ce a făcut în vederea realizării acestui salon în premieră naţională", a declarat Ştefan Toth.

  Directorul expoziţiei, Eugen Negrea, a anunţat, în deschiderea Salonului Artiştilor Fotografi din Bucureşti, decizia conducerii AAFR de a omagia anual câte un artist fotograf consacrat care, de-a lungul vieţii, a îmbogăţit patrimoniul artei fotografice româneşti.
  "La această primă ediţie a Salonului bucureştean, admiraţia noastră se îndreaptă spre Daniel Bădescu AFIAP cel ce în anul 1954 a devenit cel mai tânăr membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi", a spus Eugen Negrea, oferindu-i artistului o plachetă "în semn de apreciere pentru întreaga activitate fotografică".

  De asemenea, toţi participanţii la primul Salon al Artiştilor Fotografi din Bucureşti au primit diplome de participare. Printre artiştii fotografi prezenţi cu lucrări pe simeze s-au aflat Daniel Bădescu, Gheorghe Georgescu, Alexandru Viţa, Cătălin Fudulu, Cornel Hulpina, Marcel Eremia, Ioan Nicolae.

  În Salonul deschis în holul oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României sunt expuse fotografii realizate între anii 1951 şi 2010, aici putând fi admirate toate genurile artei fotografice, de la nud la peisaj, de la fotografia de reportaj la cea experimentală sau de la imaginea documentară la cea din perspectivă aeriană.

  Festivalul "Luna Fotografiei din România" este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, şi cuprinde o serie de manifestări expoziţionale de excepţie, care vor fi vernisate atât în Capitală, cât şi în cele mai importante centre fotografice din România, precum Arad, Botoşani, Craiova, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Marghita, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina-Olt şi Târgu Mureş.

  Pe lângă zecile de expoziţii personale, de grup şi de Fotoclub, pe perioada desfăşurării festivalului vor fi vernisate mai multe Saloane Naţionale de Artă Fotografică, cum ar fi Fotograful Anului, Cupa Fotocluburilor şi Salonul Seniorilor, toate organizate în premieră naţională.

  RăspundețiȘtergere