marți, 16 februarie 2010
La 105 ani...
Vinerea trecută am fost pe acoperişul unei clădiri construite în anul 1905...
Se ţine mult mai bine, la 105 ani de viaţă, decât vilişoarele postdecembriste, chiar dacă tencuiala de sub o ţiglă a sărit de la locul ei... Meritul este al unor arhitecţi români, şcoliţi la Paris [oraşul...nu strada...:)]
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Interesant model de tigle...V-ati delectat cumva si cu un gratar pe acoperis? :P
RăspundețiȘtergereEu vroiam să văd altceva, de la distanţă: Biserica Sf Nicolae, ctitorită de Regele Carol I, după modelul celei din Iaşi. So: doriţi să vedeţi o imagine cu un grătar, irelevant, sau una cu un monument istoric?
RăspundețiȘtergereAlegeţi a doua variantă, pls :)
Alpinism si romantism. Interesanta combinatie. Rezultatul asemenea.
RăspundețiȘtergereNicidecum gratarul! De fapt fotografia dvs mi-a starnit o amintire. Eram pe acoperisul unui bloc cu 10 etaje si vroiam sa admir peisajul de la inaltime. Doar ca intentiile mele au fost deturnate de niste vecini petrecareti de la cealalta scara care erau porniti sa faca un gratar.Am plecat de acolo cu gandul ca nici macar sus aproape de nori nu incetam sa fim romani.Si de atunci asociez acoperisurile cu gratarele. Dvs. va exercitati pasiunea acolo sus si tot respectul pentru asta. Se pare ca unii oameni isi duc aproape de cer obiceiurile gregare, iar altii, pasiunile inaltatoare
RăspundețiȘtergere@Ema: Vă mulţumesc!
RăspundețiȘtergere@Joykarisma> În fine, voi face două posturi cu doi Sf Nicolae diferiţi: unul înzăpezit, iar altul văzut de sus...fiecare cu şarmul lui...
Multumiri
RăspundețiȘtergere@Joykarisma: Gratitudine!
RăspundețiȘtergereMeritul este în primul rând al meşterilor de pe atunci. :) Nu cred că tencuiala a fost pusă de arhitecţi.
RăspundețiȘtergereÎncă un comment: La care Sf. Nicolae din Iaşi te referi? Sunt două mai mari, Sf. Nicolae Domnesc, de lângă Palatul Culturii şi Sf. Nicolae - Copou, ctitorită de Nicolae Iorga.
RăspundețiȘtergereeu vreau sa stiu cum ati ajuns pe acoperis?
RăspundețiȘtergereclar!
@Anmyo: şi crezi că regele Carol I ar fi luat ca model o biserică ctitorită de omul care a spus maxima: "Poporul nostru a crezut că dracul, fiind bărbat, nu poate fi destul de rău. Şi atunci a creat pe mama dracului!" ?
RăspundețiȘtergereEste vorba de biserica Sf. Nicolae domnesc...
Tencuiala are ochii albaştri...
@Danca Danela: şi eu vreau să beau un pahar de chianti cu Mircescu, peste 30 de secunde...:)
Dar, de ce să fie după cum vrem noi?
Uneori, perspectiva arată mai altfel. Întrebarea Dvs este interesantă, dar răspunsul meu ar putea fi indiscret.
So: ce frumoasă vreme este afară...
La intrebarea"cum ati ajuns pe acoperis?",mi-a trecut prin minte un scenariu care m-a facut sa zambesc.Pe strada Paris nu e nici o scoala de arhitecti,dar stiu eu prin zona un liceu care pe vremuri gazduia multe nume sonore.Unele dintre ele sunt inca.
RăspundețiȘtergereei bine:) atunci nu veti bea un pahar de vin cu niciun domn Mircescu ...cel putin pana Duminica...e foarte frumos afara si sunteti cu totul interesant, dara vremea ramane la fel...cum n-am stabilit-o noi
RăspundețiȘtergere@Danca Danela> PS: ştiţi biserica aia frumoasă? Aia din lemn...?:)
RăspundețiȘtergereAtunci se învăţa meserie...proiectele erau oferite celor buni şi care au o carte de vizită în spate. Astăzi meseriaşii sunt plimbati după aprobări pană li se face lehamite şi renunţă la proiect. În construcţii suntem ţara lui: "Cât dai?"
RăspundețiȘtergere