marți, 19 ianuarie 2010

Prizoniera



Merg pe strada Leoforos Faneromenis din Larnaca amuzându-mă că, la intersecţia cu strada Leoforos Artemidos, pe peretele unei săli de fitnes proprietarul a montat un basorelief din bronz, simbolizând graţia şi puterea corpului uman, date de trasul de fiare.
E după-miază şi trei larnacieni au fost scoşi în terasele vilelor de dorinţa de a-şi face un grătar. Da, grătarul nu se face în stradă şi nici în curte, ci la...altitudine. Încerc să nu mă uit la ei, având în vedere că par stânjeniţi. Aşa că privesc la peisajele din curţile vilelor, ajutat de gardurile de dimensiuni reduse. Peste tot sunt flori. Nu au o preferinţă pentru o floare anume, important este ca cele care sunt să fie înflorite.
O albină bâjbâie printe petalele unui trandafir. Realizează că ceva este în neregulă şi tinde să iasă, plonjând apoi în acelaşi loc, mânată fiind de instinctul numit polenizare. Oboseşte în scurt timp, mişcându-se anemic şi devenind prizoniera unei îmbrăţişări parfumate. Plec. Nu sunt curios de final. Legile naturii sunt simple...

7 comentarii:

  1. Da, legile naturii sunt simple...din floare in floare!

    Natural!Imi vine sa intind mana dupa trandafirul din fotografie...de-ati sti ce mult se potriveste cu cizmele mele kaki!

    Sa aveti o zi trandafirie, lipsita de intepaturile albinelor!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Danca Danela: vă mulţumesc, însă parsivenia vieţii mi-a pus, azi, în spate, la figurat, un ditamai iataganul. Înţepăturile albinelor ar fi fost mai de dorit...

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca mai puteti vorbi cu un iatagan in spate , ma duc direct cu gandul la uriasii din antichitate.

    Revenind in direct , in zilele noastre, va spun ce stiu de la un monah. Intensitatea suferintei cu care se simt loviturile vietii se tamaduieste cu iertare si iubire:).Si nu se poate decat rugandu-ne ...de exemplu asa:

    Doamne ,pentru pacatele mele,cutarica mi-a proptit un iatagan in spate, m-a nedreptatit, m-a umilit, m-a facut sa plang , etc...Iarta-l Doamne pe el si iarta-ma si pe mine.

    Toate sa va fie de folos sufletului:albinute, iatagane , trandafiri !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt din alt aluat...bărbaţii vin de pe Marte...,iar in Rai toate locurile sunt ocupate...după un banc franţuzesc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. iar femeile de pe Venus ...in tango, sensul de deplasare (barbatul conduce femeia)al unei perechi este in sens contrar acelor de ceasornic (acelasi cu sensul de rotatie al planetei Venus)

    RăspundețiȘtergere
  6. nu-mi place culoarea asta, insa daca asa e floarea n-ai ce face. nu asta conteaza, conteaza ca este frumos editata.bv

    RăspundețiȘtergere
  7. În realitate, floarea are o culoare foarte ştearsă...eu când am văzut-o nu am dat doi bani pe ea...noroc cu albina...

    RăspundețiȘtergere