miercuri, 21 aprilie 2010

3 D la Cotroceni



Am ajuns pe ploaie...ieri, la 17.55, la Cotroceni...
Au fost băieţi buni la filtru, iar la garderobă ne-au rugat să ne băgăm pantofii la peria automată.
În sală ne-au dat ochelari 3 D, de unică folosinţă, ca să ne uităm la 10 fotografii realizate în interiorul Palatului Cotroceni...Alte fotografii au fost expuse în două săli mai mici.
Afişul evenimentului avea 2 m înălţime...din cauza sponsorilor. Probabil că dacă vernisajul s-ar fi făcut la o librărie sau într-un alt muzeu din Bucureşti, nu s-ar fi înghesuit aşa de mulţi amatori de mecenat...
La 6.30, la 30 de minute de ora la care trebuia să se verniseze expoziţia, cineva a spus că...vremea ploioasă a omorât traficul din Bucureşti, iar invitaţii nu au ajuns...dar sunt în drum spre Palat...
Nu-i bai...am plecat eu...tot pe ploaie...
Fotografiile 3 D vor zăbovi la Cotroceni, pentru public, de la 21 aprilie şi până la 6 mai...
_____________

Imaginile sunt mai mari de formatul A 3, fiind aşezate pe stative din lemn; conţin detalii din Muzeul Cotroceni: o statuetă, biroul Reginei, o vază, etc; din punct de vedere al încadrării, unele sunt plonjate; cei care le-au realizat au fost mai mult interesaţi de efectul 3 D...; văzute cu ochiul liber, fotografiile au două culori majoritare: roşu şi albastru şi par spălăcite.
Cu ochelarii 3 D, imaginea din prim-plan se detaşează clar de fundal, iar dacă cel care o priveşte se mişca la stânga sau la dreapta fotografiei, prim-planul pare că rămâne fix, iar fundalul se mişcă odată cu privitorul...
Tehnic: este posibil să se fi fotografiat fie cu un dispozitiv care permite translatarea aparatului foto cu 63 de mm în faţă şi lateral faţă de locul unde s-a realizat primul cadru sau au fost folosite două aparate de fotografiat, respectându-se principiul cu cei 63 de mm - astea sunt cele mai simple metode...
Mi-a plăcut modul în care au fost înrămate fotografiile.
Nu mi-a plăcut iluminatul din sală. A fost cel mai neprofesionist iluminat dintre toate vernisajele la care am fost până în prezent.
Alte imagini, la soră-mea...




7 comentarii:

  1. Inca nu am descoperit 'farmecul' 3D. Dar ploaia o iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar imaginile de fapt cum aratau? BUn, era ploaie, dar cum era efectul 3D, cum se vedeau fotografiile, cum erau tehnic, estetic, ca idee?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Anima: da, ionii negativi...
    @ Catalin S.: probabil, cea mai supravegheată din Bucureşti...
    @ fotografu: am mai făcut un update la text şi foto...

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase imaginile,mi-ar fi placut si mie sa pot participa la vernisaj.Ce noroc pe voi bucurestenii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Placut la citit si privit :)
    Asta ma intrebam ieri, cum de dracu este posibil ca doua picaturi de ploaie sa paralizeze un trafic care oricum este de rahat!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ tasha> poate aveţi noroc până la 6 mai şi veţi ajunge în Bucureşti...
    @ ogarafgan: simplu: când plouă, aproape oricine are maşină!; personală, de firmă, de împrumut, de probă, în revizie, etc.

    RăspundețiȘtergere