miercuri, 26 aprilie 2017

Despre dependență...



“Omul vremurilor noastre a devenit dependent de imagine. Obsesia imaginii l-a subjugat totalmente. Petrece ore întregi în fața televizorului. Nu poate lăsa o zi să nu urmărească știrile, diferite filme sau programe de divertisment. În același timp, calculatorul, cu întrebuințările lui folositoare sau mai puțin folositoare, i-a devenit tovarăș de toată ziua. Navigarea pe internet îl captivează în așa măsură că nu mai are timp nici de comuniune cu cei din casă, nici de lectură, nici de sport, nici de plimbări în aer liber. Și ca să-l poată avea peste tot, apelează la un laptop sau la o tabletă. Mai nou, telefoanele mobile performante, care au și internet, îi oferă omului imagini și-l vezi butonând peste tot: pe stradă, în mașină, la masă sau în alte multe împrejurări. Și chiar dacă este în compania cuiva, el, de fapt, petrece într-o lume virtuală care-l subjugă”.

Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului

5 comentarii:

  1. O dependență periculoasă ca orice dependență...

    RăspundețiȘtergere
  2. As adauga si ca dependentele sunt intretinute premeditat, iar oamenii nu gandesc suficient ca sa realizeze acest lucru...!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dependencia de la cafeína, de la nicotina y del smartphone. Dependencia total, pero el retrato es magnífico y la toma en el momento preciso para captar ese gesto risueño y divertido.
    Un abrazo,

    RăspundețiȘtergere