joi, 5 septembrie 2013

Master of the street...



 Victor Socaciu - Catel emigrant

Sunt inteligenți: strada o traversează când la semafor este bandă verde pentru pietoni.
Sunt și prietenoși, însă 12.000 de bucureșteni le întâlnesc colții lunar...
Ultima strigare ar fi că toți maidanezii din București (cca. 100.000) ar trebui să fie eutanasiați, în cazul în care locuitorii de pe malurile Dâmboviței ar pune ștampila pe DA la un referendum care s-ar organiza la finele lunii septembrie.
O idee "nobilă", însă abstractizând: dacă de mâine nu ar mai exista niciun maidanez în București, străzile nu vor fi repopulate de patrupezii nimănui?
Soluția eutanasierii câinilor fără stăpân ar curăța străzile și maidanele Bucureștiului temporar.
Alte valuri de maidanezi vor veni să primească "adopție" cu parfum de București din comunele și satele limitrofe capitalei, atrași de mormanele de gunoaie care zac aruncate cu zilele chiar și în revopsitul Centru Vechi, resturile alimentare rămase de la baruri și restaurane și mila trecătorilor asigurându-le zilnic o masă copioasă.
Cândva, un indian apaș și un american mergau pe un câmp în timp ce iarba le mângâia genunchii. Americanul a observat o insectă pe un fir de iarbă și a avut tendința de a o strivi. Pielea roșie l-a oprit, spunându-i că insecta are rolul ei în Univers.
Cu alte cuvinte, maidanezii din București au un rol de salubrizare a străzilor. Dacă vor dispărea, mormanele de resturi alimentare vor crește văzând cu ochii, însă cum ele nu vor omorî pe nimeni, nu va trebui identificat niciun vinovat și nici nu va fi inițiat un referendum ca să fim întrebați dacă vrem sau nu vrem să mai existe surse de mirosuri pestilențiale pe străzi.
Mult mai util ar fi să se facă un referendum pentru eliminarea gunoaielor din București.
Odată cu ele ar dispărea și maidanezii abonați la acestea, fără a mai fi omorâți cu sânge rece...

12 comentarii:

  1. Sa fie înlocuiti cu porci, sunt mai folositori omului...

    RăspundețiȘtergere
  2. multe miliarde de euro. atatia bani au fost alocati pentru a rezolva aceasta problema. nu mai punem ajutoarele in bani si produse venite de la persoanele iubitoare de animale. afacerea este asa: banii merg la firme private (impartiti in procente cu primariile). contractul se face pentru adunarea cainilor in anume adaposturi si sterilizarea acestora. odata ajunsi, nu se sterilizeaza, din lipsa de conditii si echipament, ci se omoara, injectia letala fiind mai ieftina. problema este ca multi veterinari au refuzat sa mai faca acest lucru, iar cainii care de obicei scapa cu viata, sunt adusi din nou pe strazi, nesterilizati. deci: sterilizarea sau banii. asta e tot ce conteaza. in rest, nu conteaza ce se intampla. daca de la bun inceput s-ar fi facut totul ca la carte, asa cum se face in toate tarile civilizate, nu mai era nicio nenorocire, nu mai era nicio discutie. dar cum nimic nu se face cum trebuie...ne racim gura de pomana.

    RăspundețiȘtergere
  3. Romania tara referendumurilor de care nu se tine cont...nu se poate face nimic in tzara asta fara masuri extreme...vrem sa scapam de un conducator communist ?..il impuscam !..pe el si pe tot neamu' lui...vrem sa nu mai avem victime ale maidanezilor ?...ii omoram !...e simplu...
    ori furam...ori omoram...ori mintim...
    ce e asa de greu?!!!
    sa traim normal este mai greu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu au nici o sansa bietii catei. Unde mai pui ca in Bucuresti numarul cainilor depasesc numarul iubitorilor de animale. Plus ca daca-l iubesti si-l iei acasa trebuie sa mai platesti si draci de taxe pe cap de caine, anual!
    Toti ii iubim dar asa mai de la distanta....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taxa anuala pentru o masina este mai ieftina decat cea pentru un caine :)

      Ștergere
  5. A good photo....i like the depth and composition very much.

    Wish you a nice day.

    Joop

    http://joopzandfotografie.blogspot.nl

    RăspundețiȘtergere
  6. E plin orasul de stapâni, unii scapa si pe la TV.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu exceptiile de rigoare, ca si la oameni, si la alte vietuitoare, chiar ca ei sunt f. inteligenti.

    Si solutii exista, daca exista, de asemenea, cooperare si seriozitate, dar mai ales dorinta de a-ti pasa cu adevarat si pe termen lung, si la nivel educational, fireste - si de a simti frumos, astfel incat nici omul, nici ei, sa nu aiba, pana la urma, de suferit...

    De regretat, de lamentat etc.

    Iar fotografia ta e atat de sugestiva pentru momentul - al catelea?!! - defavorabil si inuman(nedrept, irational etc), non-civic, prin care trece aceasta societate, cu tot cu necuvantatoarele ei!

    Dar tot de noi, oamenii, depinde totul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Finalmente: chiar si cu lege antimaidanezi, Capitala tot va fi populata de caini fara stapan ;)

      Ștergere