sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Adevărul din vorbele prefectului...




  

Vântul și-a adus aminte, noaptea trecută, să mângâie câțiva copaci și să-i întindă pe 16 autoturisme.
Mihai Atănăsoaiei,  prefect al Capitalei de un car de vreme, și-a declarat supărarea în public:
Cel mai tare mă enervează situația copacilor căzuți, care distrug mașinile oamenilor. Mă enervează pentru simplul motiv că este pentru a nu știu câta oară când se întâmplă și este pentru a nu știu câta oară când cer primarilor să toaleteze arborii, să trimită oamenii din subordine să  verifice care sunt copacii bătrâni, purtezi, care ar putea cădea ca urmare a furtunii de aseară.
Din reacția prefectului, vinovați se fac cei șase primari de sector, indiferent de culoarea politică.
Însă, dacă ne uităm la restructurările care s-au făcut în ultimii ani în adminitrația locală se poate observa cu ușurință că cei care au fost puși pe liber...sunt tocmai oamenii care ar fi trebuit să se urce prin copaci...
Prefectul le oferă chiar și o soluție proprietarilor cu mașinile avariate: Eu, dacă aș fi șofer și mi-ar distruge mașina un copac căzut, nu aș avea nicio ezitare să cer despăgubiri de la primăria de sector. 
Ce frumos! Și câtă împăcare în sufletele păgubiților...
Însă, pe fond, prefectul ori stă foarte prost cu memoria de scurtă durată, ori a sărit cu pieptul înainte când a făcut declarații, împins de la spate de cine știe ce consilier zelos...
*
În urmă cu trei ani, o furtună a rupt copacii de pe străzile Bucureștiului, numărul mașinilor avariate fiind cu mult mai mare.
Unul dintre păgubiți și-a schimbat plafonul mașinii, nu înainte de a-și fotografia bijuteria la locul scenei și de a cumpăra piesa de schimb de la un distribuitor autorizat.
A întocmit un dosar al problemei, iar un avocat l-a reprezentat în intanță, solicitând să fie despăgubit pentru faptul că nimeni de la primărie nu a toaletat copacul în prealabil.
Verdictul instanței a fost următorul: având în vedere că nu puteți face dovada că ați solicitat în scris primăriei să toaleteze copacul, înainte ca acesta să vă cadă pe mașină, nu putem obliga pârâta să vă acorde despăgubiri.


6 comentarii:

  1. Da... să plătească primăriile, nu primarii.... Din ai cui bani?
    Cred că şi prefectul aista fu-nţeles cu ... vântul...: de-a râsu'-plânsu' - toate sunt cu susu'-n jos...

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place ca toata lumea se bazeaza pe teorie...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. teoria bat-o vina :)pe asta se bazeaza?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ DW: deocamdată sunt plătiți avocații care le apără interesele în instanță...
    @ BD: doar este vorba de București :)
    @ Erys: teoria nu doare...
    @ Costea: așteaptă să ningă la munte...
    @ Roua: deocamdată...asta i-a fost varianta de compromis.

    RăspundețiȘtergere