luni, 7 decembrie 2015

Capriciu de Pericei...Până în prezent, comuna Pericei din jud. Sălaj este singura localitate din România pe raza căreia s-au născut doi premieri: Iuliu Maniu (1873-1953) și Dacian Cioloș.
Mai devreme sau mai târziu, fiecare politician, în funcție de longevitate, a avut mai mulți sau mai puțini adversari politici. Pentru Iuliu Maniu nici nu a fost greu, mai ales că a fost premier al României în trei rânduri, ajungând într-un final să devină o victimă a sistemului comunist, care a măturat scena politică și a umplut închisorile până la refuz cu toți cei care nu i-au agreat principiile, inclusiv cu Iuliu Maniu.
Evident că Dacian Cioloș nu va mai deveni premier al României de încă două ori pentru a-și egala predecesorul din Pericei, însă va avea de învățat de la Iuliu Maniu că declarațiile nu sunt un joc de alba-neagra. Din cauza acestui capriciu, după numai o zi, ca urmare a unui dialog telefonic înmiresmat cu iz de tămâie cu șeful BOR, cifra 0 are o altă valoare pentru premierul Dacian Cioloș ...

Un comentariu: