vineri, 25 aprilie 2014

Odihnă...



Ca o ironie a sorții, statuia lui Iuliu Maniu (realizată de artistul Mircea Spătaru) este amplasată în Piața Revoluției, fiind situată cu spatele la clădirea în care și-a desfășurat activitatea Comitetul Central al Partidului Comunist (în prezent sediu al Ministerului Afacerilor Interne), adică spre locul în care au lucrat cei care au hotărât să i se intenteze lui Iuliu Maniu un proces politic de "înaltă trădare", urmat de o condamnare la închisoare pe viață pentru politicianul care a fost și premier al României.

vineri, 18 aprilie 2014

Efort...


FIAP Honorable Mention,  Podgorita (Muntenegru), Montenegro - Grand Prix 2014, secțiunea Sport.

vineri, 11 aprilie 2014

Mărturii...



În locul lacului s-a aflat cândva o vie.
Într-o zi, Sf. Lazăr l-a rugat pe stăpânul viei să-i dea câțiva struguri, lovindu-se de refuzul proprietarului, care i-a spus că nu are.
Supărat, sfântul a transformat via într-un lac sărat...
La 600 de ani de la supărarea Sf. Lazăr, Umm Haram, mătușa profetului Mahomed, s-a plimbat pe malul lacului, însă neșansa a făcut să cadă și să-și rupă gâtul de pe catârul folosit ca mijloc de transport. Din ordinul Marelui Calif Moavia, în locul în care și-a rupt gâtul Umm Haram s-a amenajat o moschee (648 d. Hr.), fiind în prezent al patrulea loc ca importanță de pelerinaj pentru musulmani, după cele de la Mecca, Medina (Arabia Saudită) și Al Aksha (Ierusalim).