joi, 3 octombrie 2013

Răpăit de tobe...


Ovidiu Lipan Țăndarică - Ultima sărbătoare

Lui Georgel i-a plăcut matematica.
Părinții au investit în viitorul lui Georgel, iar băiatul a devenit profesor de matematică.
Când la putere se afla partidul băiatului căruia îi plăcea să numere ouă,
Georgel și-a tras carnet de membru și a fost uns director de liceu.
Numai că vântul a adus de la Cluj un alt premier, iar Georgel a sărit iute în barca partidului portocaliu ce a ajuns la putere,
schimbându-și carnetul de membru și păstrându-și funcția de director.
Georgel nu și-a uitat nici vechii camarazi, încercând din postura de director să mulțumească pe toată lumea, chiar dacă pleca de acasă dimineața și ajungea seara.
Numai că auspiciile nu i-au fost favorabile lui Georgel.
Partidul condus de micul Titulescu, urmașul băiatului cu ouăle, a reajuns în pole position.
Funcția de director a lui Georgel a fost pusă în discuție pe plan local, iar trădarea acestuia nu a fost trecută cu vederea. Un alt profesor a fost numit director, iar lui Georgel i-a fost oferită o funcție similară la  Casa corpului didactic, în virtutea principiului că nu a fost uitat ajutorul de camarad pe care l-a oferit când se afla în altă barcă.
Georgel s-a uitat la propriul abdomen, care-și pierduse de mult suplețea, și a considerat că a fi director la Casa corpului didactic nu-i aduce prestigiul unei funcții de director de liceu, declinând oferta primită și rămânând numai profesor de matematică.
Vara a trecut, iar Georgel s-a bucurat de trei luni de vacanță plătită, trecând la un regim alimentar sever, condimentat cu foarte multă mișcare, ceea ce i-a oferit mulțumirea de a-și regăsi abdomenul suplu pe care-l pierduse tot sărind din barcă în barcă...
  

6 comentarii:

  1. Important e ca si-a recapatat patratelele si dimensiunile...in rest uite flota, nu e flota. E greu sa dai continu la vasle. Mai combini si cu un rapait la tobe...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ritual shamanic ..... :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. pe o strada lunga scurta se ducea un om venind, iar georgel cu barca-n casa se plimba ca un boier. de-aceea i-a reusit si dieta...:)

    RăspundețiȘtergere