joi, 29 iulie 2010

Mircea Dogaru





Vă recomand să vă duceţi în Cipru, în Antalya, oriunde în Marea Mediterană. Acolo se vorbeşte în rusă, ca primă limbă, în palate, în hoteluri de cinci stele; toate sunt proprietăţi ruseşti. Rusia nu s-a destrămat, ci s-a extins. Noi gândim la nivelul secolului XIX – începutul XX: „o armată faţă în faţă cu graniţa”. Nu, Rusia e peste tot, inclusiv în România. Rusia există politic acolo unde o concentrare de populaţie rusească face jocul în zonă, iar economic Rusia a cuprins toată Marea Mediterană, Rusia a trecut oceanul. Suntem în altă lume, suntem în mileniul trei, nu mai putem gândi soldatul faţă în faţă cu soldatul inamic. Cei mai cumpliţi inamici suntem noi înşine, în vanitatea, în lăcomia, în prostia noastră, în setea noastră de putere!

4 comentarii:

  1. ..ai uitat vanitatea ,nationalismul,ignoranta si prostia ...!..amestec teribol alaturi de lipsa de educatie si carte ..! lipsa educatiei si invatamintului fac din orice tara o gluma si o dezintegreaza in neputiinta ..!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevarat !
    ..."cei mai cumpliti inamici suntem noi insine"...

    Iar invatamanul existent la noi acum, nu da nicio sansa de "insanatosire" a generatiei tinere.
    Doar cativa constienti pe aici, pe colo... dar cu o floare... nu vine primavara...

    RăspundețiȘtergere
  3. În timp ce unii îşi consolidează poziţia în clasamentul ţărilor, îşi întăresc economii, inventează tot felul de trăznăi, românii stau pe margine, cârcotesc şi se uită la 0tv, apoi se oftică şi doresc moartea caprei vecinului :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Rusia va fi mereu mai bine organizata si mai putenrica decat America desi nu isi etaleaza atat de mult noile inventii la capitolul tehnica militara, cum fac mancatorii de hot-dog.
    Tin minte cand am fost in Antalya, la receptia hotelului ne-au intrebat daca vorim rusa iar cand am dat-o pe engleza a fost o problema...au chemat pe alticineva sa ne definitiveze formalitatile.

    RăspundețiȘtergere